Скъпи приятели,

на 16 април в книжен център "Светъл път" се проведе среща на съмишленици. На срещата присъстваха 20 души от различни населени места в страната - София, Бургас, Габрово, Кюстендил, с. Герман, с. Бистрица, Банкя, Шумен, Слънчев бряг. На тази дата центърът навърши точно един месец от началото на своята дейност. По време на срещата колективно пяхме  мантри, изслушахме разказ за Ашрама на Татяна  Микушина в Омск. Приехме като дар сандъче с пръст от тази благословена земя, на която Владиците дадоха 10 цикъла от своите Послания.

 

Известно е, че два пъти преминахме през Омск по време на нашето кратко пребиваване на територията на Русия през 20-те години на миналия век,. Първият път беше на отиване към Москва, втория път в обратна посока, извън пределите на Русия.

 Но малцина знаят, че когато бяхме в Омск, ние заложихме тук фокуса на Светлината, кристал със светлинна енергия, който действаше през всичкото това време на фино ниво.

 Така подготвихме пътя. Знаете, че тази посланичка е родена в Омск и през целия си живот е живяла в Омск, получила е на фино ниво помощ от нашия фокус на Светлината, от нашия кристал, който ние оставихме на това място преди почти сто години.

 Така се прави историята, така се случват събитията на Земята. И нямахме никаква гаранция, че този експеримент ще успее, че няма да бъде прекъснат, както многократно вече бяха прекратявани опитите ни да създадем фокус на Братството във физическия храм на хората, населяващи Русия.

 Разказвам толкова подробно това, за да оцените открилата се възможност. Не всичко, което се случва на физическо ниво, отразява това, което става на фино ниво. Защото във финия свят Нова Русия е отдавна построена. Тя е построена с усилията на най-добрите синове и дъщери на Майка Русия. Колко храмове, колко прекрасни проекти има в ефирния свят над Русия. Тези боговдъхновени проекти са готови да се осъществят на физическо ниво.

Николай Рьорих, 14 април 2005 г.

 

На срещата беше представена настоящата и бъдещата дейност на книжния център. Основна задача  на центъра е разпространение на Учението, дадено  от Владиците на Мъдростта чрез Татяна Николаевна Микушина. Владиците казват:

Затова е нужно обединени, да положим максимални усилия за разпространението на Учението.

Изпълнението на задачата за разпространение на Учението в КЦ се осъществява:

 А) чрез книги по Учението. Тук се предвиждат следните дейности:

-  предлагане на книги в центъра;

-  разпространение на книги в книгоразпространителската мрежа, чрез центъра;

-  участие в книжни базари-изложения;

-  лично разпространение сред кръга близки и познати;

-  дарение на книги на читалища, домове, библиотеки;

 Всеки, който иска да сътрудничи активно в работата по разпространението на книги може да заяви желанието си на тел. 0884 007 724 или да пише на е-мейл: svetul_put@abv.bg 

Б) чрез организиране на различни мероприятия:

-  Провеждане на мероприятия по програма на Сириус Центровете (в събота);

-  Духовна работа колективно слушане на Розарии, четене на диктовки, беседи, споделяне на опитности;

-   Презентации на книги(в центъра и изнесени);

-  Тематични презентации;

              -  Участие в тематични фестивали в гр. София и други градове в страната;

 

 В Книжния център е организиран кът-читалня, където посетителите имат възможност да се запознаят с книги по Учението на български, руски и английски език. Скоро ще бъдат предложени книги на немски език.

 

Предстоящи събития:

 А) На 23 април (събота) от 14:00 ч. - колективно слушане на Розарий на Вярата като участие в 24 часовото молитвено Бдение за мир в целия свят. Може да се регистрирате за участие в бдението тук: http://sirius-centers.net/events/prayer/members/23.04.2016/bg

 

 

Мир, Светлина и Любов!

  

За контакти:

тел:  0884 007 724

Е-мейл: svetul_put@abv.bg