末末末末末末末末末末末末末末末末末末末末末末末末末末末末末末末末末末末末末末末末

 

Скъпи приятели,

в периода 20 - 24 юли успешно премина нашето първо представяне на книгите на

Татяна Николаевна Микишуна в книжно изложение в град Бургас.

Предлагаме ви да се запознаете с отзиви на някои от учатсниците.

 

 

Бих искала да споделя усещането, което остави в мен бургаското изложение на книгите на мъдростта, написани от Татяна Микушина.

Безкрайно съм щастлива, че имах възможността да присъствам на това красиво място край морето и да подкрепям със сърцето си книгите на Светлината, която така изобилно струеше от всички тях.

Фокусът, който се създаде от присъствието им, привлече тези, чиито души търсят Истината и жадуват за Бога.

Презентацията на книгата Беседи за Закона за Кармата даде още по-голяма яснота за Божествената Истина, която би извела човечеството от лабиринта на Самсара.

На нашия щанд идваха различни хора. Едни приемаха книгите с радост, други оставаха в размисъл, трети просто си тръгваха. Всеки получи това, което търсеше. Важното е, че се събрахме на това прекрасно място с много любов и радост под зноя на Слънцето в името на Божието Слово, дадено чрез Татяна Микушина. И успяхме да предадем на търсещите фокуса на Светлината, събран в книгите, написани от нея.

Нина

 

Слънце, морски бриз и много светлина ни съпровождаха през цялото време на първото ни представяне на книжното изложение С книга на плажа, 20-24 юли 2016 г. в град Бургас. Сред многото разнообразни жанрове и стилове на книги, предлагани от другите изложители, нашият кът се открояваше от всички останали със своята енергетика и това беше oсезаемо дори за физическите ни сетива. С любовта и ентусиазма на всички единомишленици, с вниманието към всеки детайл, с Божията Воля и помощта на Владиците, тези няколко квадратни метра продължиха да светят през цялото време, запалвайки сърцата на всеки, търсещ пътя към истинското знание.

Най-озарените ни посетители бяха децата, особено по-малките. Погледите им шареха по ликовете на Владиците и очите им се изпълваха с радост. Техните родители не винаги разбираха какво се случва с рожбите им и някак неловко се суетяха. Раздавахме лика на Майка Мария, за да окуражим децата в порива им. И сърцата ни се изпълваха с радост, виждайки как малчуганите целуваха образа й, отдалечавайки се от щанда. За подобни случки често бяхме чували от други единомишленици и това не беше новост за външното ни съзнание. И защо тогава сърцето гореше и очите овлажняваха ставайки свидетели на случващото се?

Много посетители ни отминаваха... Други се заглеждаха на крачка от книгите, но избягваха търсения от нас контакт. Макар и не много, имаше и търсещи посетители:

            Защо сме тук?

            Кои сме ние?

            Как да намерим щастието?

            Как да живеем?

            Каква музика да слушаме?

            Това наистина ли е Божествена музика?

            Тези книги са духовна храна, нали?

Най-често тези посетители избираха книгата Съкровища на Божествената Мъдрост. Това ни донесе удовлетворението за вярното решение приоритетно да преведем на български език и да отпечатаме за изложението тази книга.

И не на последно място, искам да ви разкажа за светещите очи и топлите сърца на активистите, дошли да се включат в участието ни на изложението. Техните усмивки и сърдечни слова даряваха светлина на нас, но и на другите изложители, които тихо, но с интерес не ни изпускаха от поглед. Когато изложението беше затворено за външни посетители, рано сутрин ние намирахме нашите съседи изложители да разлистват страниците от книгите на Татяна Микушина. Те оставаха безмълвни, но нещо в тях се променяше. Променяхме се всички...

Станислава

 

Книжното изложение под надслов  С книга на плажа, проведено в периода между 20 и 24 юли в гр. Бургас е първото събитие от такъв характер, в което  последователи на Учението на Владиците на Мъдростта от България взимат участие.  Благодаря на Бог, на Владиците и на всички Светли Същества, които през цялото време на подготовката ни напътстваха и ни помагаха да учим своите нелеки, но тъй нужни за израстването на душите ни  уроци. От  проучването на възможностите за участие, през проблемите, пред които бяхме изправени,  до реализирането на това събитие ние бяхме грижливо водени. В крайна сметка, всичко бе подредено толкова прецизно и точно, че човек с благоговение изпитва най-дълбока благодарност към Висшите Сили. Мястото в експозиционния център, което беше отредено за нашия щанд бе най-хубавото и едва ли е случайно, че като част от декора в този кът имаше прекрасно изработена сова символ на мъдростта, която безмълвно ни придружаваше. Имаше намеса Свише и в това да се съберем достатъчно количество хора, беше толкова хубаво да сме заедно! А най-голямата благодат е, че дните на изложението съвпаднаха с деня на хелиакалния изгрев, който посрещнахме отново заедно почти в морето,  обединихме усилията си в четиричасовото молитвено бдение в същия този тъй силен, динамичен и специален ден   23.07.16 г. Искам да благодаря на всеки от участниците в това изложение, защото всеки даде от себе си за Общото Благо каквото и както може с Любов.

Благодаря:

на Ива за подготовката на всички необходими материали и най-дребни детайли около организацията;

на Мирослав за транспортирането на целия багаж и помощта по техническите въпроси;

на Васил, Стоян и Нина за предоставеното любезно домакинство;

на Станислава, че направи възможно това участие от търговска гледна точка;

на Христомир, че от самото начало направи проучване, установи контакт с експо център Флора и участва в организацията;

на Таня Христова за вкусните мекички и културната програма;

на Таня Чорбаджийска за добрите съвети;

на Галя за разпечатаните книги;

на тези, които отговорно стояха на вахта зад щанда;

на всички за това, че бяха в готовност да се направи каквото е необходимо; за присъствието; за поддържането на висок дух  и добро настроение, на всички приятели, които дойдоха да ни посетят и на всички останали съмишленици, които духом и с молитви бяха с нас благодаря!

 

Завързахме прекрасни запознанства, обсъждахме възможности за съвместни дейности с различни хора, фондации, сдружения. Вярвам, че работата ни по разпространяване принципите на нравствеността и книгите на Татяна Николаевна тепърва ще се разгръща и развива. Дано всички хора и тези, които са се докоснали до книгите по Учението и тези, които не са, да намерят своя път към Бог.

С пожелание за още много такива изложения и мероприятия,

за все така сплотен и дружен екип,

за все такава всеотдайност и радост от общата ни работа.

Светлина и хармония, Антонина

 

По време на изложението голямо впечатление ми направи  това,  че в различни случаи някой зад щанда правеше някаква духовна практика, след това привличахме при нас хора, които имаха нужда да получат нещо и покрай щанда се завързваха дълги разговори на различни теми (това което най-много ги вълнуваше и това което ние показваме).

Имаше една жена в близост до нас на друг щанд, която идваше постоянно при нас да поговорим  и след това един от нас се сприятели с нея и размени контакти.
Изложението сякаш мина за един миг, без да се усети някакво натоварване, бяхме много участници събрани на едно място. Постоянно имаше някакво движение, в началото бяхме по двама зад щанда  но след това в много от случаите бяхме много повече хора. Всеки имаше какво да каже на другите, много се отличавахме от околната обстановка, като визия  и емоционално състояние, излъчване (вибрации).

След работното време на изложението ние пак бяхме заедно и имахме възможността да се опознаем в по близък контакт. Всяка сутрин посрещахме изгрева на слънцето заедно на морския плаж.

Васил

 

 

Изложението, в което участвахме с книгите на Татяна Микушина бе сбъдната мечта. Докато бяхме там, ние живеехме в безвремие

Бяхме там и същевременно пребивавахме в друг свят, бяхме включени в потока на Божествената Енергия.

Със самото подреждане и оформяне на визията на щанда душата ми се изпълваше с трепет, радост и вълнение. Светлината, която се излъчваше от ликовете на Владиците и самите книги, изпълваше пространството. Целият щанд носеше умиротворение Той просто бе различен от всички останали. Другите изложители също забелязваха това и у тях имаше интерес КАКВО ТОЧНО предлагаме. Хората се вслушваха в разговорите, които водехме помежду си, гледаха, излъчващите се от видео-стената мантри, кратки филми по Диктовки и други видео-материали с хармонизиращи картини от природата. Енергията от Учението достигаше до всички присъстващи на изложението.

Екипът ни беше в пълна хармония. Работните дни минаваха спокойно и същевременно толкова вълнуващо. Срещите, които се осъществяваха с посетителите, бяха всяка сама по себе си - уникални. Ще споделя две от най-впечатляващите:

Срещата с малката Слава

Момиченцето е само на десет години, но в душата си носи дълбока мъдрост. Когато дойде на щанда, започна да разглежда ликовете на Владиците, книгите, зачиташе се и задаваше въпроси. Гледаше видео материалите и споделяше впечатленията си. За един от кадрите, изобразяващ молитвен жест, каза, че е много силен. Купи картичка на Майка Мария за своята майчица, за да я нарисува. След това обаче момиченцето продължи да разглежда, буквално бе като залепнало за щанда. Сподели, че нещата, които са написани в книгите са много хубави и попита за техния автор. Когато застана пред образа на Татяна Николаевна, усмихвайки се, каза, че й е много позната. Задаваше въпроси за космоса, тъй като много се интересува от него и дори като по-малка искала да стане космонавт. Започна да споделя за нещата, с които се занимава и ме върна в моето детство. Оказа се, че толкова много си приличаме, както тя се изрази. Слава е доста по-различна от съвременните деца. Не обича компютърните игри, телефоните и телевизията. Предпочита да чете, да рисува. Учи народни танци, кара колело и скейтборд, дори си има въздушна поща. Разказваше как спасявала ранени животинки, като се грижела за тях, докато оздравеят. Сподели за книгите, които е чела на духовна тематика Новия Завет, Стария Завет, Библия за деца. Говорихме за чудесата, които Иисус вършел и тя изрази своето неразбиране защо сега хората трябва да лъжат и да крадат, след като това не е хубаво. Срещата с това дете за мен бе благословия и потвърждение, че човечеството има шанс да продължи своята еволюция.

Другата среща, която ще споделя, беше с хората, които имаха изложбен щанд точно до нашия:

Бяха мъж и жена, видимо скептично настроени към всичко. Не бяха чували нищо за Татяна Микушина, но знаеха за Рьорих и Блаватска.

Разговорите, които водихме, започнаха на чисто житейска тематика. Видимо възприемането ни за света коренно се различаваше. Не сме говорили за основите на Учението, нито за съдържанието на книгите, но в "обикновените" разговори у дамата се запали пламъче и още на втория ден тя сама започна да търси информация за Татяна Микушина в интернет. Разбира се, в интернет можеш да попаднеш на всичко...

Последва кратка беседа по някои въпроси и така тя получи, макар и малка представа за Учението. На следващия ден, почти мигновено след отиването ни на щанда, тя дойде, за да поговорим - не за Учението. Отново бе в скептично състояние на духа - "Никой нищо не купува."

Отговорих й, че разсъждавайки по този начин сама програмира ситуацията така, че да няма клиенти, с което тя се съгласи. Междувременно, водейки този разговор, на техния щанд спря човек, който си купи седем книги за здравето.

Съпругът й, видимо още по-скептичен, през цялото време стоеше настрана. Само един-единствен път каза, че на нищо не вярва. Същата вечер и той дойде на нашия щанд, за да разгледа книгите. Отвори "Слово на Мъдростта" - книга първа и започна да чете Диктовката на Санат Кумара от 4 март 2005 г. Четеше много внимателно и съсредоточено. След това попита кои са тези Владици, все още скептично настроен, но тонът му бе много по-мек. Видът му бе на невярващ човек. Това впечатление бе в пълен противовес на неговата същност. Разбрах го по следващата, последна вечер, в която бяхме заедно. Случайно или не, този път аз отидох при тях (дотогава винаги съпругата му идваше). Малко след като поговорихме с жената, съпругът й започна разговор, в който разкри част от душата си. Сподели съкровени свои преживявания, каза че не отрича написаното в книгите на Татяна Микушина и че самият той е имал досег с този "друг свят". Накратко ще си позволя да споделя "пребиваването" му Там, тъй като има издадена книга за този период в неговия живот.

След поставяне на замърсена инжекция през 2013 г. получава отравяне на кръвта и изпада в кома за месец. Описа как е бил изправен пред входа на отвъдното, красивата арка над него и ефирната синева. Там той е бил "съден", т.е. решила се е съдбата му дали да се върне тук на Земята или да остане Там. Няма да описвам подробности, защото не бих могла да го направя точно, но докато той разказваше, очите ми неколкократно се пълнеха със сълзи...

Разбирах нещата, за които говореше, за ефирния свят, за душите, за високите четириметрови красиви мъже, облечени в бели роби със златни кантове. Сподели, че езикът, на който говорели, е изключително красив и мелодичен, различен от всички познати. След края на разказа, ми подари книгата си, в която описва част от изживяванията си Там. Ще си позволя да цитирам от нея:

"Красотата е навсякъде, а мълчанието е не само тишина, а единственият възможен разговор с Бога и вечността..."

Тази среща бе в пълна противоположност с предходната, но нейният завършек е доказателство, че няма случайности и че всичко се случва по абсолютния аранжимент на Бога.

Благословена съм, че имах възможността да се включа в изложението и благодаря на всеки един от хората, съдействали за неговата реализация.

С безкрайна любов към вашите души,

Таня

 

Премина една незабравима седмица под знамето на любовта и единството. За първи път книгите на Татяна Микушина участваха в изложение в България, в което се включиха десет души от различни краища на страната. Трудихме се заедно, радвахме се заедно, молихме се заедно, грижихме се един за друг. От щастливото посрещане на изгрева, през трудовия ден, до оживеното споделяне на впечатления вечер, може да се каже, че дишахме в един дъх. Към нашия изложбен щанд пристъпваха хора от различни възрасти, но най-искрено привлечени бяха младежите и малките деца. Интерес представляваха картичките с ликовете на Владиците, книгите на руски език от серията "Владиците на Мъдростта" и новоиздадената на български език "Съкровища на Божествената Мъдрост".

Благоговеехме пред Бога и се чувствахме окрилени. Всяка, дори най-малка подробност като че ли бе подреждана от Небесата. Изложението протече като по вода, а сред посетителите се намериха и онези пламенни сърца, които са жадували и чакали да се докоснат до Съкровеното Учение на Мъдростта.

Благодарности на всички поддръжници, които не само участваха в организацията и провеждането, но и които подкрепяха делото с молитви и любов!

Ива

 

 

 

 

Светлина и Любов!


За контакти:

тел:  0884 007 724

Е-мейл: svetul_put@abv.bg