末末末末末末末末末末末末末末末末末末末末末末末末末末末末末末末末末末末末末末末末

 

Презентация по книгата

"Император Николай II. Пътят на кръста."

 

 

Скъпи приятели!

На 7 декември в Руски културно-информационен център в гр. София се проведе мероприятие съвместно със Съюза на рускоезичните писатели в България и столично училище с изучаване на руски език - презентация по книгата "Император Николай II. Пътят на кръста".

 

Презентацията бе представена на руски език, четохме откъси от книгата, гледахме откъс от филма "Покаянието ще спаси Русия".
         СРПБ (съюз на рускоезичните писатели в България) горещо подкрепи тази идея, която е представена от българската младеж с жив интерес към руската история. С помощта на председателя на СРПБ направихме представянето театрализирано. Момичетата бяха облечени с бели рокли, а подредбата ни беше според широко популярната снимка, на която присъстват всички членове на царското семейство. Един от младежите седеше на кресло, създавайки с това алюзия за седналия в центъра на снимката Император.      

 

 

 

 

 

 

Член на СРПБ пoетът Владимир Красногорски е написал специално по този повод прекрасен Реквием, който бе прочетен от Наталия Ерменкова.


       В залата имаше носители на руски език и култура, поети, писатели, учители, ученици, университетски преподаватели, студенти, родители на децата, близки, познати.

След презентацията моя колега сподели следното:
"Външният ви облик, дрехите, с които бяхте облечени, начина, по който бяхте застанали и цялата атмосфера, която създадохте излъчваха чистота и искреност. Успяхте да ни пренесете в историческата епоха, която пресъздадохте с добра тоналност. Презентацията е много стойностна, осветява темата по доста по-различен начин от това, което е твърдяла за царското семейство комунистическата пропаганда. Поднесохте информацията в широк спектър. Бяхте чудесни!".

       Сърдечно благодаря на Наталия Ерменкова за съвместната работа!
       Благодаря и на децата от нашето училище, които дадоха своя принос и помогнаха на малка част от хората да преодолеят в съзнанието си една изкривено представена истина. Мисля, че целият живот благодари, когато някой се насочи към дълбоките Божествени ценности и помага на другите хора да направят същото.


Мирни и Светли празници!
Антонина

 

 

     Светлина и Любов!


За контакти:

тел:  0884 007 724

Е-мейл: svetul_put@abv.bg