С радост, благодарност и отговорност
продължаваме нашата работа

 

 

Скъпи приятели, съмишленици,
Бихме искали да Ви представим едно обобщение на извършената работа в книжния център в град София за почти година и половина време от неговото откриване, както и да споделим плановете си за нашата работа до края на 2017 г.


          След започване на дейността на центъра значително се ускори работата по разпространението на книгите. Сега те достигат много по-бързо до своите читатели. Книгите се предлагат в книжния център, на книжни изложения и в повече от 18 книжарници в София и страната (в градовете София, Бургас, Пловдив, Стара Загора, Ямбол и Варна). Дарени са книги в библиотеките в гр. Габрово, гр. Пловдив, гр. София, гр. Шумен, гр. Разград.
          През юли 2016 участвахме в книжното изложение С книга на плажа в град Бургас.

Тази година през месеците април и май участвахме в книжните изложения в градовете Ямбол и Казанлък, които се проведоха в рамките на фестивала Здравей, Здраве.
Едновременно с участието в книжните изложения осъществихме тематични презентации в град София и страната:
           - През м. януари и м. февруари в гр. София и в гр. Лом беше представена лекцията Как да съхраним любовта и хармонията в семейството. Високият нравствен пример на семейство Романови.
           - През месеците март, април, май в градовете София, Пловдив, Казанлък беше представена лекцията Музика човек общество здраве.

          За този период от време бяха издадени на български език книгите: четиритомник "Слово на Мъдростта", "Съкровища на Божествената Мъдрост", "Розарии на Майка Мария".


          Беше обновен сайтът Сириус на български език.
          Ежеседмично в книжния център се осъществяват срещи на съмишленици в Учението. Освен участие във вебинарите, проведохме няколко тематични срещи, посветени на Владиците Санат Кумара, Майка Мария, Иисус, Гаутама Будда, Николай Рьорих, Господ Шива, Ел Мория и Кутхуми. На всяко 23-то число от месеца се осъществява съвместно четене на Розарии в книжния център.

 Заедно посрещнахме лятното слънцестоене с приятели и съмишленици дошли от страната за деня. Така се оформи постоянен кръг от посетители, които посещават духовните срещи, идват в читателския кът на центъра, за да четат, да слушат вебинарите и стъпка по стъпка започват да се включват в общата работа по разпространението на Учението.
           Завършихме работата по създаването на интернет-магазина през месец юни и той вече работи. Радваме се, че така достигнахме до читатели и съмишленици, до които преди не можехме да се докоснем.
            През месец юли излязоха на български език книгите Тайните на музиката и За любовта и сексуалната енергия. За първи път те бяха представени на българските читатели на фестивала Морски изгреви в град Ахтопол, в който взехме участие.


             В работата си до края на 2017 г. планираме:
          - Да ускорим темпа на издаването на книги по Учението на български език. Ще работим за издаването на следните книги: За Йога и Медитацията, Посланикът, книгите от поредицата Владиците на Mъдростта: Санат Кумара, Ел Мория, Кутхуми;
           - Да участваме в книжните изложения в рамките на фестивала Здравей, Здраве в градовете Варна и Търговище;
             - Да участваме в събора на русофилите на язовир Копринка;
             - Да осъществим презентации на книги по Учението през есента;
             - Да продължим ежеседмичните си духовни срещи в книжния център.

            В работата си търсим форми за обединяване на всички последователи на Учението, които искат да се включат в общата работа. Работим съвместно с хора живеещи в София, в страната и дори в чужбина. Към този момент групата на активно работещите е около 20 човека. Стараем се да пазим баланса в тази крехка общност дори и тогава, когато ни е трудно. Обединяваме усилията и знанията си на принципа на свободната воля и стремеж към по-добър свят.
            Приемаме трудностите на пътя като част от нашето израстване и обединени търсим пътя за решаването им.
            С радост, благодарност и отговорност продължаваме нашата работа по разпространение на Учението, дадено чрез Посланника на Великото Бяло Братство Татяна Микушина вече със званието Сириус център.
 

С любов и благодарност:
Ива Теофилова, Мариана Деевска, Станислава Бакърджиева,

Таня Христова, Темелко Темелков, Христомир Христов, Христо Христов


  

 

 

     Светлина и Любов!


За контакти:

тел:  0884 007 724

Е-мейл: svetul_put@abv.bg